Lopetetaan kitinä ja ryhdytään töihin!

Lopetetaan kitinä ja ryhdytään töihin!

Me kyllästyttiin Varustelekan kanssa negatiivisuuteen kansainvälistymisessä ja päätettiin heittää haastetta ja esimerkkiä kehiin. Tehtiin yhteinen mainosvideo ja panostetaan vahvasti Ruotsiin rynnimiseen.

Tässä meidän yhteinen viesti Suomen pk-yrityksille.

Suomen vienti isojen käsissä

Yrityksistä Suomessa vuonna 2015 98,9 prosenttia on alle 50 hengen yrityksiä. Nämä tuovat kuitenkin reilusti alle kymmeneksen koko Suomen viennistä. Tekemisen sijaan tyydytään voivottelemaan verkkokauppojen virtaa Suomeen ulkomailta ja valitellaan meidän osaamattomuutta kansainvälistymiseen.

On aika lopettaa valittaminen ja siirtyä tekoihin!

Varustelekan Henrin sanoin: ”Emme kuitenkaan suostu yhtymään kitinään tai heittämään hanskoja naulaan ensimmäisen vastoinkäymisen kohdattuamme. On tekojen aika!”.

Ruotsin läpi eteenpäin!

Jatkuvasti saa nähdä uutisia, joissa valitellaan kuinka Ruotsalaiset osaa sitä ja tätä ja tulevat rytinällä Suomeen.

Osaahan ne, mutta vastahyökkäys on paras puolustus! Ruotsalaiset on verkkomarkkinoinnissa meitä edellä ja rinnalle ei päästä, jos ei otella samoilla areenoilla. Jos me pärjätään Ruotsissa, niin sitten Suomessakin.

Me todellakin aiomme kasvaa. Tavoitteena on 50% vuodessa eikä meidän ole syytä sitä häpeillä. Varusteleka viitoitti hienosti tietä ilmoittamalla julkisesti Facebookissa tarkan visionsa seuraaville kolmelle vuodelle. Äijät aikoo puskea 20M€ liikevaihtoon ja voidaan myöntää, että samat luvut on meidänkin taululle piirretty.

Missiona viitoittaa tietä

Varustelekan missioon kuuluu hieno ajatus: ”Missionamme on raivata tietä myös muille ja rohkaista toimiin!”.

Meillä ei ole mitään yhtä korkealentoisia yhteiskunnallisia tavoitteita. Olemme kuitenkin ylpeitä kyetessämme työllistämään ihmisiä ja luomaan uusia tapoja markkinoida tai myydä verkossa. Olemme myös jakaneet avoimesti oivalluksiamme emmekä ole niistä kovin mustasukkaisia.

Suomessa verkkoliiketoiminnan osaaminen on kuitenkin varsin heikolla tasolla yleisesti. Jos me innostetaan muitakin kehittymään, tiedämme itse onnistuneemme olemaan rinnan mitan edellä.

Haaste pk-yrityksille

Onko sinunkin yrityksesi kunnianhimoinen kansainvälistyjä? Yhdistetään voimat ja kansainvälistytään – lopetetaan kitinä ja ryhdytään töihin!


Mika Niemi

Toimitusjohtaja ja osakas Edututor Oy:ssä. Verkkokaupan lipunkantaja Kaupan Liiton hallituksessa. Hedonisti ja puristi kaikissa elämän pienissä yksityiskohdissa. Sähköisen markkinoinnin tarkkailija ja tekijä. Kirjoitan verkkoliiketoiminnan ja markkinoinnin uusista trendeistä sekä yrittäjyydestä. Osa kirjoituksista julkaistaan Kauppalehden toimituksen blogissa Menesty Yrittäjänä.