Muuta viikot päiviksi

Muuta viikot päiviksi

Projekti vaan venyy ja mikään ei etene… Onko tuttu tunne? Minulle on!

Takana on vuoden verkkokauppaprojekti, puolen vuoden integraatio sekä paikallaan junnaavia uusia liiketoimintoja. On väännetty critical chainia, scrummia, leaniä ja rautalankaa mutta jokin mättää. Missä on vika?

Just do it!

Vaikeaa asiaa on helpompi sulatella sähköpostissa muutama päivä. Lopulta heität puolihuolimattoman pallon eteenpäin seuraavalle sulateltavaksi. Äkkiä kymmenen minuutin työ on muuttunut kahdeksi viikoksi. Mitä jos vain hoitaisit asian?

Turha selitellä kiirettä! Aikaa olisi aivan varmasti löytynyt lyhyelle päätökselle tai vastaukselle, jonka joudut tekemään joka tapauksessa jossain vaiheessa. Sitä paitsi tehtävälistalla keikkuva päänvaiva tulee ottaneeksi aikaasi viikossa paljon enemmän.

Kerää pienet tehtävät yhteen tuottavuus-tuntiin

Jos aloitat aamusi tarkastamalla sähköpostit periaatteella ”hoidan heti, jos hoituu alle viidessä minuutissa”, tulet todennäköisesti hoitaneeksi 80% postistasi. Ja aikaa meni alle tunti!

Tee palvelus kollegoillesi ja yhteistyökumppaneillesi: Lakkaa olemasta pullonkaula!

Euroja ensi viikolle – ei vasta seuraavalle sesongille

Kuumimman kevätsesongin kuluessa olen huomannut, että monilla toimittajilla kestää useita viikkoja toimittaa meille yksinkertainen ostohinta tuotteelle. Toki meitäkin joutuu ajoittain patistelemaan. Mutta sen lupaan, että jos olet ostamassa ja kysyt hintaa tuotteestamme, et joudu odottamaan kahta viikkoa!

Jos hintaa odotetaan kaksi viikkoa, seuraavaksi aletaan keskustelemaan ostoeristä ja logistiikasta. Jos niissä menee yhtä kauan, on tämä sesonki jo ohi.

Moni toimija vaikuttaakin hyväksyneen ajatuksen, että nyt rakennetaan jo kesää 2016. Mutta mehän voitaisimme aloittaa myynnin jo huomenna, jos tänään päätetään?

Jokainen päätöksen päällä turhaan istuttu päivä, on menetettyä myyntiä. Jokainen viivästynyt viikko on ikuisiksi ajoiksi menetettyä liikevaihtoa.

Toimitaan ystävät: Tehdään päätöksiä ja vastataan sähköposteihin! Muutetaan viikot päiviksi!


Mika Niemi

Toimitusjohtaja ja osakas Edututor Oy:ssä. Verkkokaupan lipunkantaja Kaupan Liiton hallituksessa. Hedonisti ja puristi kaikissa elämän pienissä yksityiskohdissa. Sähköisen markkinoinnin tarkkailija ja tekijä. Kirjoitan verkkoliiketoiminnan ja markkinoinnin uusista trendeistä sekä yrittäjyydestä. Osa kirjoituksista julkaistaan Kauppalehden toimituksen blogissa Menesty Yrittäjänä.